Markiser Hägersten

Specialisten på solskydd | 08-603 11 00

Våra markiser

Det svenska klimatet ställer höga krav på markiser och andra typer av solskydd. Många av de lågprisalternativ som säljs på marknaden har en mycket begränsad livstid. De bleks eller går lätt sönder efter bara någon säsong.

Våra markiser är tillverkade i Sverige och har utformats för att kunna motstå svenska väderförhållanden. Hos oss får du solskyddsprodukter som håller i flera decennier.

Vi erbjuder ett brett utbud av markiser som tillverkas enligt våra kunders behov och önskemål. Läs om de fyra huvudkategorier som vi har delat in våra markiser i för att få en bättre uppfattning om varje sort och vilken som skulle passa dig bäst.

Kontakta oss så skapar vi en skräddarsydd lösning åt dig!

Balkongmarkiser

Balkongmarkiser är specialanpassade för inbyggda balkonger. De monteras med hjälp av två stödben som man spänner mellan balkongens golv och tak, vilket gör att man inte behöver borra några hål i fasaden – perfekt för dig som exempelvis bor i en hyresbostad och inte vill eller får göra ingrepp i byggnaden.

En balkongmarkis gör att du kan vistas på din balkong även när solen ligger direkt på eftersom de går att vinkla ner långt. Balkongmarkiser fälls ut med hjälp av motor, vev eller band och det går att få både sol- och vindvakt som extra tillval. Vi har ett stort utbud av både mönster och färger att välja på så att du kan anpassa markisen till din smak och husets utseende.

Terrassmarkiser

Du som har en större yta som du vill ge ett skydd mot både sol och regn väljer med fördel en terrassmarkis. Terrassmarkiser passar exempelvis på större balkonger och terrasser, uteserveringar och uteplatser som du vill skydda.

Terrassmarkiser sköts med motor eller vev. Det går också att välja till en arm för att ställa höjden så att du kan anpassa markisen till hur solen står. Sol- och vindvakt finns självklart att välja till. Den funktionen gör att markisen fälls ut när solen lyser på en viss yta och den fälls in automatiskt om vindstyrkan skulle bli för stark. På så sätt kan du vara säker på att din markis inte blåser sönder om du lämnar den utfälld eller om du ställer in den för att fällas ut vid en viss tid på dagen så att du slipper få det för varmt inomhus.

Välj gärna till en takprofil eller en kassett för att skydda markisväven extra mot regn och smuts så håller den ännu längre. Du har ett stort utbud av olika mönster, färger och material att välja på så att markiserna passar ihop med din byggnad.

Fönstermarkiser

Om du har fönster där solen ligger på kan fönstermarkiser hjälpa till att hålla rumstemperaturen på en behaglig nivå och även undvika att möbler och annan inredning bleks av det starka solljuset. Fönstermarkiserna kan regleras med antingen band, vev eller motor med styrning invändigt eller utvändigt.

Sol- och vindvakt är ett praktiskt tillval för fönstermarkiser. Med en solvakt fälls markisen ut automatiskt även om du inte är hemma, vilket är särskilt praktiskt när du har fönster som är utsatta för stark sol vid vissa tider på dygnet. De är alltså ett bra alternativ till både rullgardiner och persienner. Om vinden blir för stark fälls också markiserna in igen för att skydda dem. För att skydda markisen extra mot smuts och regn kan du få markisen monterad i en aluminiumkassett så att den håller ännu längre.

Vårt stora utbud av färger och mönster gör att du säkert hittar något som passar bra ihop med ditt hus.

Korgmarkiser

Eftersom korgmarkiser även har tyg på sidorna skyddar de extra bra mot sol som skiner in snett. De passar också utmärkt om du vill trycka text eller logotyp på markisväven. Därför ser man dem ofta på både butiker och hotell, men givetvis kan de utformas så att de passar bra på ett vanligt bostadshus också.

Korgmarkiser ser väldigt snygga ut på hus med en gammaldags stil och förhöjer deras charm. Som solskyddslösning till en affärslokal ser de till att skydda dina skyltfönster mot stark sol under hela dagen utan att du behöver justera deras läge.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert!